Dejan Đurović, šarmantni voditelj TV Beograd: Na Akademiji je diplomirao sa čistom desetkom




Najomiljeniji pisac Dejana Đurovića je Žil Vern. Sve što je ovaj fantastični pisac napisao on je pročitao. Naravno, Vern nije i jedina Dejanova slabost: tu su još i Čehov, i verovali ili ne - Aleksandar Dima. Pored knjiga, on voli humorističke stripove što odgovara njegovoj prirodi i karakteru duhovitog i šarmantnog čoveka iza ekrana, privatno

Jul 1972: Ako imate antenu i TV adapter za drugi program, uopšte, ako pratite taj novi kanal - imate priliku da se osećate ugodno u šarmu, mirnom glasu i tečnom govoru voditelja i sagovornika Dejana Đurovića. Nije novost da ga vidimo i u nekim TV emisijama, ali na voditelja celovečernjeg drugog programa navikli smo kao na deo naših večernjih trenutaka ...


Prilog za biografiju



Dejan Đurović rodio se 1. novembra 1938. godine u Beogradu. Osnovnu školu završio je u - Marseju, Francuskoj, a Gimnaziju i Pozorišnu akademiju u Beogradu.

Glumom je počeo da se bavi još u osnovnoj školi zahvaljujući svojoj učiteljici koja je osetila u njemu talenat za tu vrstu posla.

Bio je član jednog malog dečjeg pozorišta u Marseju, a po povratku u Jugoslaviju nastavio je u Gimnaziji da se bavi glumom: osvajao je na svim pozorišnim takmičenjima prve nagrade.

Na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, diplomirao je sa čistom desetkom!


Detinjstvo: Žan, Pjer, Luik...



Dejanovo detinjstvo vezano je za dva grada: Marsej i Beograd. U Beogradu je živeo do 1946. godine, a onda mu je otac dobio premeštaj za Marsej.

Tu je Dejan proveo oko sedam godina i to vreme u Marseju ostalo mu je u najlepšem sećanju: iako je bio stranac, stekao je drugove - Žana, Pjera, Luika, Redea sa kojima je učio školu i provodio slobodno vreme.

Francuski jezik je, zahvaljujući njima, savladao za dva meseca, a onda je jedini u razredu imao najveću ocenu!


Roditelji: Majka Kristina



Otac Brane umro je pre nekoliko godina. Bio je službenik, dok je majka Kristina, bila domaćica i Dejanova "ikona".

Dejan je i danas majčin ljubimac, dok je sestra bila očeva "slaba strana".

Majka Kristina je u domu Đurovićevih već baka i živi zajedno sa njima.


Knjige: Nenadmašni Žil Vern



Najomiljeniji pisac Dejana Đurovića je Žil Vern. Sve što je ovaj fantastični pisac napisao on je pročitao. Naravno, Vern nije i jedina Dejanova slabost: tu su još i Čehov, i verovali ili ne - Aleksandar Dima.

Pored knjiga, on voli humorističke stripove što odgovara njegovoj prirodi i karakteru duhovitog i šarmantnog čoveka iza ekrana, privatno.


Prva ljubav: Milen, pa posle...



U Marseju se zaljubio u školsku drugaricu Milen i sa njom se zabavljao celo vreme dok je bio u Francuskoj.

Svoju drugu i poslednju ljubav doživeo je pre nekoliko godina sa kćerkom svoje koleginice Bonke Davičo: samo su nekoliko dana izmenjali sastanke i odjurili su pred matičara.

Danas imaju dvogodišnju kćerkicu.


Anegdote: Nikako sa naočarima



Slobodno vreme Dejana Đurovića pripada uglavnom kćerkici, igranju po sobi.

Međutim, kako mu je nekoliko puta do sada razbila u igri naočari, a bez njih nije mogao da izlazi iz kuće - to danas prvo ostavi "oči" na kredenac pa tek onda polazi u avanturu sa kćerkom ...


Uspesi: Fakultet i lepe uloge



Njegov najveći uspeh je što je vrlo mlad završio fakultet i što je igrao uglavnom uloge koje je sam odabirao.

Nijednom mu se nije desilo da to pravilo prekrši zbog, recimo, novca ili bilo čega drugog.


Neostvarena želja: Amerika



Hobi Dejana Đurovića je putovanje po svetu. Prokrstario je gotovo celu Evropu, ali san mu je da ode u Sjedinjene Američke Države.

No, dok budete čitali ovaj tekst on će se verovatno nalaziti na putu po Skandinaviji...

Obrada: Yugopapir (Karavan, jul 1972.)


Podržite Yugopapir na društvenim mrežama :-)